De bliver skuffede når de møder mig

DSC_0077

Jeg kan se det på dem og jeg kan mærke det på dem. Hvem er de? Fx folk i det spirituelle miljø og folk der har været igennem 30 dages programmet. Det er okay.

Det er ligesom om, at der findes en slags opskrift for, hvordan man skal se ud, en måde man skal tale på, emner man må tale om, hvad man må spise, hvad man ikke må spise, hvilket tøj man har på osv, når man er spirituel. Og jeg falder helt udenfor. I hvert fald i nogles øjne. For jeg passer ikke ind. Og har ingen planer om det. For jeg kan ikke finde ud af, at følge en opskrift.

For, hvad er en opskrift andet end en bunke regler?

Min spiritualitet handler om at ophæve regler, bryde med alle de jordiske regler og dogmer der gør, at jeg ikke er fri og at jeg er skyldig, hvis jeg ikke følger dem. Og jo mere jeg ophæver (opløser, tilgiver) jo mere frihed oplever jeg.

Engang troede jeg, at det at ophæve, opløse, tilgive var ensbetydende med, at jeg ville træde ind i en tilstand af kærlighed, glæde og fred. En happy happy tilstand. At alle oplevelser ville være ‘off the charts’. En lidt svævende følelse, hvor alt og alle bare var fantastiske, søde og hyggelige fordi det ville være sådan jeg så dem. Jeg ville være den rolige person, der altid gik og smilede og bare var. Det er ikke det jeg oplever.

I Et Kursus i Mirakler siger Jesus, at nydelse og lidelse er det samme. Freden er neutral. Nydelse og lidelse er to ‘grøfter’, der begge repræsenterer egoet fordi de fjerner os fra Gud (som er kærlighed fred og glæde). Lidelse, fordi det får os til at søge en løsning i det ydre eller fikse en årsag i det ydre. Nydelse, fordi det får os til at glemme Gud, for vi kan jo åbenbart klare os uden! (NB:nydelse uden skyldfølelse kan forekomme!)

Den kærlighed, fred og glæde jeg oplever er i en neutral udgave. En indre udgave. Som gør, at jeg føler mig fri til at være og reagere præcis som jeg finder rigtigt i alle situationer. Jeg har ikke skiftet personlighed. Jeg er stadig MIG bare uden frygt og begrænsninger.

Så jeg er stadig indadvendt, udadvendt, pisseirriterende, hamrende sjov, kedelig, ugidelig, doven, vred, energisk, opløftende, omsorgsfuld, utålmodig, tålmodig osv. Og frem for alt spiser jeg lige hvad jeg har lyst til ? Forskellen fra før og nu er, at der er intet af det, der stikker særlig dybt. Det kommer og går og er bare.

Min oplevelse af kærlighed, fred og glæde er ikke fuldkommen. Ikke endnu. For jeg vender stadig noget indad som kommer til udtryk i form af fysiske gener. Det går sin stille gang med tilgivelsesarbejdet og jeg gør fortsat som jeg bliver inspireret til. Fx at stå op midt om natten for at skrive denne tekst ?

Jeg vil slutte af med et citat fra en af Gary Renards bøger: ‘Hvis du går op i, hvad der sker i illusionen, er det fordi du ikke har forstået, at det er en illusion’.

Kærligst
Katja

0 Comments
Previous Post
DSC_0089-2
Next Post
meditation-med-hest