Sceneskift er sunde

langeskov-1

Det er jeg overbevist om. Det at forlade et område og begynde på en frisk. Alle burde gøre det. Også børn. Skifte skole, bryde med roller og vaner.

Jeg har gjort det flere, faktisk mange, gange på flere områder; nyt job, ny bolig, ny kæreste, nyt telefon nr osv. Men jeg har også foretaget større skift fx, at flytte fra én landsdel til en anden. Jeg ved, hvor godt det gør mig, at foretage disse skift når først jeg har mærket, at det er det rigtige. Et engergiskifte kan man også kalde det.

Lige nu, er vi ved at foretage sådan et sceneskift. Vi flytter fra Hornbæk i Nordsjælland til Langeskov på Fyn. Og denne gang har sceneskiftet været forbundet med tilgivelse af en hel del frygt.

Huset i Hornbæk havde vi lejet i 4 år, så at vi skulle flytte denne sommer har være en kendt faktor. Hvor vi skulle flytte hen, har længe været ukendt. Ikke noget problem i det. Sådan er det meste af vores liv; ukendt indtil vi bliver inspireret.

I oktober sidste år følte vi os inspireret til, at tage til Fyn og se på hus. Et skønt hus i en lille landsby, der hedder Kissendrup, nær Langeskov. Huset var dejligt. Et hus vi sagtens kunne se os selv bo i, men så ikke alligevel. Faktisk gik vi rundt i huset med undren, for det blev tydeligt, at vi ikke skulle bo der. Hvorfor var vi blevet inspireret til, at se dette hus?
Vi havde vores Amerikanske ven Al med på turen, så al snak foregik på engelsk. Da vi var ved at gøre klar til, at forlade huset mærkede Flemming, at vi skulle ‘Kiss’n’drop it’ (Kissendrup) og tage os af det, der nu kom op. Og det var frygt:

  • Dine børn vil blive ulykkelig over, at skulle forlade deres venner og det skønne Hornbæk
  • Dine børn vil hade dig for at skulle bo på landet
  • Du kan ikke tillade dig, at lade dem bo i en by uden butiksliv, togstation osv.
  • Det vil gå dig som det gik i Vestjylland (i 4-5 år var jeg ‘Københavneren, der talte med ånder’ 😗)
  • Du vil blive ensom
  • osv.

Dagen efter modtog vi et skriv fra Jesus – kanaliseret gennem Flemming. Det var en forklaring og en lille kærlig opsang. Han sagde; ‘I er langt mere bange for, at flytte end I aner. I er nødt til, at blive bevidste om denne frygt og tilgive den, før end jeg kan guide jer. Det er mig, der ved, hvor I kommer til at bo. Hvor I ALLE vil trives. Men jeg kan ikke guide jer, hvis I er for bange til at lytte. Jeg kender ALLE jeres behov og vil tage højde for dem alle. Jeg kender ALLE jeres børns behov – også dem I ikke kender til! Stol på mig.

Herefter var det bare, at trække i arbejdstøjet.

I Påsken følte vi os inspireret til endnu en tur til Fyn. Til Langeskov, som vi følte os stærkt tiltrukket af. Jeg havde tidligere set et hus som vi var meget begejstret for, på billeder i hvert fald. Huset var ikke længere til rådighed, men vi ville gerne se området. Ved siden af det lå et andet smuk, stærkt, lysende og fredfyldt hus. Det var til rådighed og nu er det vores.

Det hedder Mellem Mølle. For år tilbage lå der en vandmølle. Huset vi skal bo i, er Møllerens hus.

Yngstesønnen får 5 min. på cykel til sin nye skole. Han havde en dag med frygt da vi fortalte ham, at vi skulle flytte. Men da jeg spurgte ham; ‘har jeg nogensinde budt dig en forandring, der ikke var god?’ og kunne svare ’nej’, så faldt han til ro. Siden hen har han fortalt, at han har ’set billeder’ af sin nye skoleliv og at ‘det er godt’.

Ældstesønnen får 9 min. på cykel til stationen og herefter 8 min. i tog til sine studier i Odense. I Langeskov by kan han vælge mellem Netto, Rema 1000 og SuperBrugsen som arbejdsplads. Han overvejer SuperBrugsen, for de to andre har han jo prøvet. Han tager det cool. Har lidt modstand på at være landbo, men syntes at det er cool at være så tæt på Odense. Siger; ‘jeg er jo ret god, til at møde nye mennesker…’. Og det er sandt.

Vi hviler i Jesu ord til os; ‘Jeg ved bedst’.

Og det ved vi, at det er sandt.

Kærligst

skaermbillede-2016-11-23-kl-08-41-23

 

 

 

 

 

0 Comments
Previous Post
10917785_10152981883544831_4115141922145388418_o
Next Post
katjasoftllok-Edit