Jeg er blevet ‘bøllet’ af en hest

meditation-med-hest

For et par uger siden deltog jeg i et meditationsarrangement med heste. Dyr og måske især heste er umanerlig gode til at vise os ‘rigets tilstand’. Dvs. vores eget rige – hvordan vi har det og hvor det ville være hensigtsmæssigt, at ændre eller stramme op.

Jeg har engang for mange år tilbage haft en hest. Det var egentlig ikke en rar oplevelse. Jeg havde forestillet mig, at det skulle være hyggeligt – en hygge ridetur og hyggeligt samvær med hesten. Et fristed. Sådan var det ingenlunde. Hesten var deprimeret og vrangvillig. Den gjorde det modsatte af, hvad jeg ville og det blev hurtigt et mareridt, at skulle have med den at gøre. Allerede den gang vidste jeg, at den spejlede mig, hvilket gjorde det hele endnu være; det var min egen skyld. Og jeg var ikke klar til at kigge på noget.

Jeg opgav det at have hest – det var for meget.

For lidt over et år siden begyndte jeg at få visioner om, at bruge heste til terapi- og udviklingsforløb. Jeg så, hvordan man bl.a. ville kunne meditere med heste og ad den vej opnå stor indsigt med det formål at udvikle og afvikle sig selv. På det tidspunkt var det ikke noget jeg selv kunne handle på og tilbyde klienter, men det har hele tiden ligget i mit baghoved. Så da jeg så, at Luna Glavind annoncerede, at hun afholder meditationsaften med heste sprang jeg på med det samme; Det var til mig!

Det var en hyggelig, smuk, rar og hæslig oplevelse – men også en katalysator for nye indsigter, en helvedes masse given slip og en hulens masse træden frem på en ny måde. Lad mig forklare;

Vi er 5-6 deltagere, der sidder på hver vores stol med hver ‘vores’ hest. (Jeg lånte en hest af Luna andre havde deres egen hest med). Hester holder vi fast i via et træktorv. Luna guider os gennem 3 forskellige meditationer, hvor vi får lejlighed til, at forbinde os med hesten og så ellers ‘ser’, hvad der sker.

Jeg havde en smuk oplevelse af, at forbinde mig med hesten i den første meditation. Den kom helt tæt på mig og lagde sit hoved ind til mig. Kyssede og nussede mig på kinden. Det var herligt. Men så skete der et skift. Den begyndte at skubbe til mig, hive mig i håret og nappe i mit tøj. Den blev småurolig og vandrede rundt om mig. Her vil jeg lige skyde ind, at jeg på intet tidspunkt følte mig i fare og at Luna hele tide holdt øje og aflæste situationen!

Når vi gik rundt i ridesalen var det tydeligt, at min hest var dominerende og gik lige lidt forlangt foran mig. Ikke ude af kontrol, men heller ikke på perfekte vis ud fra min skulder. Da vi på et tidspunkt stod i en rundkreds med hesten ved vores side nægtede min. Den gik rundt om mig og begyndte på det vildeste at pisse – ja, undskyld mig sproget, men det var vildt. Den gik simpelthen rundt om mig og pissede.

Jeg gik fra aftenen med en del at tænke over. Hesten havde talt sit MEGET tydelige sprog; Jeg tillader tydeligvis nogen at behandle mig dårligt – eller ligefrem at pisse på mig. Dominere mig.

Hjemme fortalte jeg Flemming om oplevelsen. Fortalte ham, at jeg ikke kunne få øje på, hvem eller hvordan jeg tillader sådan en behandling af mig. Jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om sådanne oplevelser.

Jeg gik mystificeret og meget træt i seng.

Og skulle jeg i løbet af natten ha glemt nogle af oplevelserne blev jeg mindet om dem af en af hundene, som i løbet af natten havde skidt på gulvet!!!

Næste formiddag skulle jeg mødes med en gruppe spirituelle kvinder på nettet. Vi ‘mødes’ en gang om ugen og giver hinanden plads og kærlighed til at lade det, der skal ske ske. Og vi var ikke mange minutter inde i mødet før end det ramte mig: Det er MIG, der er en bølle overfor mig selv. MIG, der behandler mig selv dårligt. Måden jeg gør det på er via mine tanker og overbevisninger.

Et Kursus i MIrakler lærer os, at der ikke findes niveauer. At selv den mindste irritation er udtryk for det største raseri.

Så selv om jeg har foretaget de helt store oprydninger – af flere omgange – har jeg stadig (tydeligvis) tanker og overbevisninger, der ikke bare ikke er kærlige, men direkte grove. I dagene efter kom der lige så stille fokus på de tanker og overbevisninger, der lå bag min bølleadfærd. Det kunne være, at jeg fik et stik af en følelse af, at være ansvarlig for, om yngste søn kan koncentrere sig i skolen eller om hans telefon ville nå at komme tilbage fra reparation, før end han skulle på weekend hos sin far. Eller tanker om, hvordan en festkjole sad lidt strammere end ellers. Tanker og følelser, der virker lidt harmløse eller kedelige, men som ikke er kærlige og derfor er TOTALT UKÆRLIGE OG BØLLEAGTIGE.

Jeg fik med andre ord vist, at ALT og ikke bare rigtig meget af det jeg tænker og føler, SKAL være kærligt.

God arbejdslyst!

Kærligst
Katja

Ps. Jeg har allerede bestilt en plads til næste meditationsaften hos Luna Glavind.

0 Comments
Previous Post
DSC_0077
Next Post
dsc_0470